Friday, 30 March 2012

snap!

Assalamualaikum.hai!.snap!.hah,sekejap je kan kalau snap tu.hehe.balik jee dari pasar mlm ,terus snap gambar banyak-banyak.heheh.kalau kamera da kat aku,apalagi,snap laa!.haha.okey.cepat sedia.smile..1,2,3..snap!





tengok tu,mcm-mcm gaya ada.haha!.muka baru balek dari pasar,memang mcm tu.haha.jadi wartawan kat pasar mlm sampai excited tuh x habis-habis lagi sbb tu snap nth pape je.hihihix.okeylaa,jangan tengok lama-lama gambar tuh.bahaya!.haha!.Assalamualaikum.bubye!=)

wartawan gegirl

Assalamualaikum.hye korang semua.sorry da lama x update.hihix.okey.pada hari jumaat 30.3.2012,aku dengan kawan2 aku telah menjadi wartawan gegirl yg x bergaji.haha.sebenarnya kiteorang pergi buat kerja kursus sejarah dengan kerja kursus geografi.first time aku ngn member aku buat mcm ni.memang best.pada mulanya kiteorang x rancang semua niy,tpy bila cikgu da bagi surat kebenaran untuk temu ramah,kiteorang terus buat.bersemangat betul.hehehe.kiteorang bercadang buat kerja kursus niy kat pasar malam Bandarputra.

kiteorang buat kerja kursus sejarah berkenaan dengan makan tradisional.pada mulanya nak buat otak-otak tpy otak-otaknya bukan org kedai tu yg buat .so,kiteorang pon buat laa nasi lemak.gerai yg sama.heehe.macam-macam soalan diajukan.makcik tu sporting giler.semua soalan kitaorang dia jawab.bila ambil gambar je,makcik tu bukan main posing lagi.hehhe.makcik tu x malu pon.hihihi.okeylaa,korang enjoylaa dengan gambar niy.

muka nervous

lom apa2lagi da bergambar.haha




siap tunjukkn lagi

masing2 catat

makcik tu jawab je soalan yg diajukan oleh kami

siap tunjuk sukatan lagi







ayam!

mana satu aku nak pilih ni?

gadis melayu terakhir



lepas da temu ramah makcik tuh.kiteorang apalagi belilaa makanan untuk dimakan.hehe.kiteorang ambil juga gambar untuk geografi punya tpy aku x letak kat sini laa sebab geografi pasal suasan pasar malam.
makanan satu,air satu


comelnyee muka aku!*prasan!*

bucuk



yeay!

peace

cak!haha

bulat muka aku

love this

haipp!apa tutup-tutup ni

ceh!ima posing
wow!banyak kan gambar?.hehe.mcm-mcm ada.haha.biasalaa perempuan kalau bergambar bukan main lagi.haha.okey.lepas kiteorang da temu ramah,da beli makanan,kiteorang pon balik.sambil menunggu ayah aku ambil,apalagi,posing sana posing sini.hehehe.okeylaa,tu je kot untuk hari ini.Assalamualaikum.bubye!=)

Tuesday, 27 March 2012

cita-cita aku?

Assalamualaikum.
hye korang!.hari ni baru aku dapat idea nak update apew.hahah!.okey.aku nak bagitaw apa cita-cita aku.cita-cita aku sebenarnyee ingin menjadi pereka fesyen yg terkenal ataupon pengacara.tapi aku lebihkan pada pereka fesyen laa.pada mula nyee mmg aku x terfikir nak jadi pereka fesyen ni sbb dulu kecik2 yg aku tahu,guru,doktor,polis.tu je yg aku tahu.bila darjah 6 jee aku da berminat dalam bidang fesyen niy.pastu naik jee form 2,aku lagi minat bidang fesyen niy sbb aku ade rakan sefesyen aku.nurul atikah namanyee.best sgt kalau ada kawan sama minat dengan kite kn?.hihi.

antara pereka fesyen yg terkenal salah satunyee hatta dolmat,rizman ruzaini,rizalman dan ramai lagi laa.kalau boleh nak jadi mcm diaorg semua tuh.hehehe.

yee.aku memang suka bergaya.x kisah laa nak pergi mana2 pon.dan aku niy jenis yg suka sesuatu gaya yg terbaru.aku x malu gayakan semua tuh.janji pakai baju daripada x pakai baju,lagi teruk kn?.shopping?hurm.yee!aku mmg suka shopping!.lagi2 kalau orang belanja.hehehe.

okeylaa.tu je kot aku nak bagitaw.heheh.idea x banyak.hihihix.Assalamualaikum.bubye!=)

Thursday, 22 March 2012

shopping

Assalamualaikum.hai korang semua!.okey.kali ni aku happy.pada 21/3/2012 ialah hari jadi adik ku yg ke 14 tahun.so, aku nyee parents bawaklaa pergi jusco,tebrau sbb adik aku nak baju yg dye cari selama ni.ceh!.hehe.tapi aku ngn mak aku pulak yg over.biase laa perempuan kalau da nampak baju cantik,rambang mata.adik aku  beli sehelai jee baju.aku pulak yg over sampai 2 helai baju ngn 1 seluar.mak aku beli satu je.hehe.aku  yg over mcm aku nyee bezday pulak.hihix.balek jee sekolah,makan cepat2 terus tukar baju.best sgt shopping!.jusco sekarang sale.aku da rambang mata ngn satu blouse tu,short skirt n  long singlet.baju kalau boleh nk yg seksi2.haha!.sebenarnyee aku pilih tuh aku nak gayakan dengan cardigan or sweater.okey.korang tengok gambar aku ni.
gambar itu adalah wajib

tudung bawal
blue sweater(scarlet)
owl necklace
black jeans


testing seluar jumsuit(turqoise)

testing yg kedua.


itulaa brg aku beli.tapi bag tu bukan

jakun
bergambar dalam fitting room.da menjadi kebiasaan setiap perempuan.mmg x sah.heheehe.kamera mesty bwk.tiga sahaja aku beli tapi mak aku yg bayarlaa.hehe.pilih baju jee da mengambil yg lama.ayah aku tunngu kat luar je sbb da x sanggup nak melayan  aku ngn mak aku.haha!.kali ni aku pakai tudung bawal.tapi sebenarnyee ni kali kedua aku pakai.simple je.okeylaa.itu jee kot.Assalamualaikum.bubye!=)

Monday, 19 March 2012

tidak menjadi kenyataan

Assalamualaikum.hye korang.
19.3.2012 pada hari isnin aku pergi ke klinik pergigian di johor.yes!aku semstinyee pergi walaupon hati ku berdebar-debar*cewahhh!*.mule-mule aku pikirkan klinik nyee di kulai,tpy di johor.klinik lama.bukak je pintu klinik tu,pehhh!ramainyee orang!.tapi nasib baik aku ade tempat duduk.huhu.punye laa lama aku tunggu nama aku kat skrin tuh.dalam hati cakap'janganlaa kena cabut gigi'.banyak kali aku cakap.ahaks!.muka aku da macam apew da.da laa sejuk ,mmg sedap kalau tidur.hehe.aku tengok budak mcm sama umur aku,dye keluar dari bilik tuh okey je.tapi apasal tutup jee mulut.haish!aku nak tengok da pakai ke lom.*gi sana x de keje tengok gigi orang*haha!.

dalam beberape minit,aku tengok bilik orthodontik1,keluar perempuan china.keluar jee dengan kapas kat mulut dye.aduhhh!.terasa kesakitan nye.hihihi.aku makin takut ade adalah nak masuk.muke da boleh dikatakan da nak pucat.hahaha!teruk betul aku.heheh.

paztu dalam beberape minit,nama aku terpampang kat skrin tu.full agy.terkejut aku.masuk jee bilik tu,buat muke baik.aiceh!.hehehee.duduk jee kat kerusi tu,mcm soalan nurse tu tnye.tu laa,ni laa.boleh ke dye tanye,'gigi awak ade masalah apew?'hish!da taw gigi aku x teratur dye leh tnye cmtu.sabar  jelaa.dengan mak aku sekali masuk dalam bilik tuh.

pztu doktor pon terangkan laa pasal braces ni.bla..blaa.bla.....aku pon da excited da nak pakai braces.jap agy tibe-tibe je,doktor tu cakap aku kena tunggu 4 TAHUN lagi.mak oi!.biar betul?!.pehh!kalau mcm niy lebih baik x yah pakai.lame tuh.kalau 1 tahun.insya allah aku boleh.ini..hurm..sabar jelaa.

keluar jee dari klinik terus x de mood.huhu.okeylaa.malas nak cerita panjang2.buat sakit hati je.cau dulu.Assalamualaikum.bubye.

Saturday, 17 March 2012

sesi membelit

video
~u must need~
-inner neck
-pashmina
-3 needle
Assalamualaikum.haloo semua!.hari ni aku nak share kat korang cara membelit shawl korang.haha!.okey.this is my first toturial.so,agak kekok sedikit.muke pon x boleh blah.jom boo dye!haipp!x baik boo org.hehe.cara niy aku ikut cara kaq fatin dan toturial yg aku wat niy hanye suka2 je.okeylaa.tu jee.lain kali aku akan wat toturial agy eh n sorry ayat mcm budak tadika.hehe..semoga terhibur.Assalamualaikum.bubye!

Tuesday, 13 March 2012

perkara yg aku x suka

Assalamualaikum.haloo guys!.hari ni aku luahkan perasaan aku kat korang.aiceh!.tapi x semua laa.mana boleh bagi tahu semua.habislaa kantoi kn?aku nak bagi tahu kat korang benda atau perkara yg aku x suka.aku terus terang je laa kat korang yee.cewahhh!.haha.okeoke.lagipon bukan selalu aku macam ni kan?eh??aku cakap pew niyh?.okey stop!.nnt lagi mengarut aku cakap.haish!.okeylaa korang bace yee senarainyee.



  • aku x suke orang paksa paksa aku.
  • aku x suka kalau orang main ambil je barang aku tanpa kebenaran aku.terutama sekali phone aku walaupon x de secret pon dalam phone tuh.
  • aku x suka orang menyibuk hal tentang aku.mcm terlalu mengambil berat sangat tentang aku.
  • aku x suka sangat kalau makan makanan yg peliks2 niy
  • aku x suka orang yg sombong
  • aku x suka orang tipu aku
  • aku x suka lelaki jalan belakang aku semasa aku tengah berjalan.lagi2 yg jalan rapat2 belakang aku.i hate that!
  • aku x suka orang ejek nama ayah aku.yes,i know my father is popular.
itu je kot.aku pon malas nak letak banyak2.kalau letak  banyak2 pon x semestinyee koranng bace semuanyee kn?.hehehe.so,korang da paham apew yg aku x suke kn.n jgnlaa buat benda2 yg aku suka ok.okeylaa.tu jee dulu.Assalamualaikum.bubye!=)


 

Monday, 12 March 2012

Yeah!!!!......Akhirnye.....

Assalamualaikum.hye korang!.yeah!akhirnyee aku berjaya jugak menghabiskan voucher rm50 yg abang aku bagi.best sangat dapat voucher.free2 dapat daripada abang aku.aku kalau da dapat apalagi,novel semestinyee beli!.heheehe.aku beli 3 buku jee.adik aku beli due buku.ibu ngn ayah aku x beli.bila nak pilih novel je,blurr!.banyak sangat pilihan.da x taw  mana satu nak pilih.mule2 aku pilih noovel niy pztu tukar laa novel lain.pztu tukar,n then tukar.huh!.da binggung kepala otak aku niy.haha.tetapi akhirnyee aku berjaya memilih novel.heheehehe.dengan satu majalah yg aku inginkan.hehe.tengok laa dulu apa bende nyee yg aku da beli.


sambungan last.mesty bace!hehe

yeah!


u  see!all hijabista !Adriani,fatin suhana n fatin liyana !


nasib baik aku sempat amek majalah intrend tuh.kalau x da abis daa.aku jumpa tu pon betul betul tinggal satu jee.apalagi aku cepat cepat laa amek.hehehe.okeylaa.da x de idea nak cakap apew da niy.hehe.Assalamualaikum.bubye!