Saturday, 28 April 2012

omong kosong

Assalamualaikum.

haloo guys!.sihat semua?.aku sihat alhamdulillah.aku sebenarnyee tak taw nak upadate apa niy.huhu.hah!korang da taw kan yang blog aku lagi satu masuk majalah intrend?.hehe.aku da beli daa.baru je semalam.korang pun beli laa jugak yee.hehe.

kita cakap pasal impian nak?.hehe.impian aku nak jadi seorang pereka fesyen.kalau boleh mula-mula hanya di internet sahaja.bila aku dah ada pendapatan yang lebih,baru aku bukak boutique.dan kalau boleh semua baju-baju yang aku design tuh hasil tangan aku sendiri.hehe.aku suka tengok fashion show di youtube tapi kalau boleh tengok secara life lagi aku suka.aku suka keluar jalan-jalan dengan aku sefesyen aku sebab dua-dua gila fesyen.haha!.kadang kawan-kawan aku yang lain pelik juga dengan kiteorg niy sebab obses dengan fesyen.haha.tapi kalau kawan aku tanya macam mana buat tudung macam ni laa macam tu laa,aku ajar laa.hehe.

okey.aku rasa aku cerita macam syok sendiri je kan?.haha.pape je laa.dan gambar tu sememang nyee tak de kena mengena pasal yang aku cakap.saja letak nak show muka lawa.haha *perasan*.okeylaa.daripada aku melalut tah pape nanti lebih baik stop sampai sini.hehe.cau dulu!
Assalamualaikum.bubye=D

Friday, 27 April 2012

Majalah Intrend

Assalamualaikum.
hai korang!.sorry aku dah lama tak update blog sebab no idea.haha.semalam ialah hari jadi aku yang ke 15 tahun.ramai laa jugak wish kat aku.huhu.okeylaa.aku nak tanya korang,korang dah beli majalah intrend belum?.haha.kalau korang dah beli mesti taw kan.blog aku yang lag satu tuh yang niy http://najwacakap.blogspot.com masuk majalah intrend.wow!.


blog aku .opps!sorry gambar x jelas 
pada mulanyaa aku memang tak tahu blog aku masuk majalah intrend niy.aku dapat tahu pun aku tengok blog yang aku selalu tengok.lagipon orang tuh update pasal majalah niy,so,aku pun tengoklaa.jap lagi,eh?ni blog aku kan?eh?betul ke?wow!!.macam-macam soalan ada.hahax. terkejut gila aku tengok blog aku masuk majalah.tak pernah-pernah masuk majalah,tetibe je masuk.tu namanyee rezeki.alhamdulillah.majalah intrend bulan april taw.bila aku dapat tahu je aku terus bagi tahu kawan fesyen aku atiqah.dia pun terkejut sebab dalam blog tuh memang ada gambar dia.senyum je sampai ke telinga.haha.aku pun pelik juga,macam mana boleh masuk majalah?nak kata ada isi borang,x de pulak.tak kisahlaa.papepon timaceh!.so,korang?cepat-cepat laa beli yee.
assalamualaikum.bubye=D

Monday, 16 April 2012

Hijabista Magazine

Assalamualaikum.
hye all hijabista!.korang semua dah beli majalah ni?aku dah beli dah.best sangat majalah niy.tebal pulak tuh magazines nyee.aku beli kat larkin.aku rasa dah keluar dah kat mana-mana kedai buku.aku beli masa hari sabtu.harga pun x mahal sangat.kalau korang beli mesty x rugi sebab dalam magazines bermacam-macam jenis fashion muslimah ada. nurulcakapcakap,maria elena,yana,farah ,ami,ayunayunar,fatinsuhana and adriani pon ada taw!.paztu bermacam-macam boutique yang ada.best sangat!.aku pun x puas lagi tengok magazines ni.so,apalagi korang?cepat-cepatlaa beli sebelum dah habis nanti.hehe.Assalamualaikum.bubye!=D

Friday, 13 April 2012

aku giler shoes

Assalamualaikum
hai guys!.antara beg tangan,baju or apa-apa pun,aku paling suka kasut.walaupun aku x banyak kasut ,aku tetap suka dengan kasut.haha.aku pun x tahu kenapa aku giler sangat dengan kasut.bagi aku kasut tu pelengkap gaya seseorang.tapi aku setahun sepasang je laa kasut.tu pun tunggu raya.huhu.sedih.aku memang pantang kalau nampak orang pakai heels,wegdes or flat shoes yg cantek-cantek.asyik nak tengok jee shoes tuh.geram jee aku tengok shoes tu.kalau aku dapat tuh,pehhh!.betapa indahnyee hidup ku.haha!.aku paling suka pergi jalan kat ksl dan jusco tebrau.sebab apa taw,sebab ramai orang kat sana pakai shoes cantek2!.kalau kat ksl memang ramai yg pakai heels.paztu kat sana ada butik kasut banyak!.ada fabiano ricco,summit,sugar dan banyak lagi laa.wow!.hehe.

lagi-lagi sekarang dah bermacam-macam colour ada.lagi laa aku suka.saya suka!.flat shoes pun sekarang da bermcm-mcm colour daa.heels ngn wedges pun sama.rambang mata oii.alangkah indah nyee kalau hadiah hari jadi aku flat shoes or heel sor wedges shoes dari thecalaman or fabiano ricco ke,summit ke.bestnyee!.tapi kalau pasal kasut niy aku cerewet sikit.hehe.kasut mesty berjenama pztu kena cantik.kalau yang lain x pe kot.hihihix.
flat shoes

wedges shoes



heels shoes







wow!cantiknyee!melting!!.haha.semua shoes niy,shoes yang aku paling suka.cantek sangat!.geram aku tengok shoes niy semua.macam nak semua jee.kan bagus kalau kasut aku banyak macam ni
opps!sorry kaq shea.i cilok gambar u.
bestnyee!.hari-hari boleh tukar-tukar shoes.bila laa nak macam ni?.okey.stop berangan.aku asyik berangan yang aku ada banyak shoes.haha!.okey apa berangan ni daripada berangan entah pa pe je kn?.hurm.okeylaa.tu je kot yang aku nak korang tahu.hehe.Assalamualaikum.bubye!=)

i want it!

Tuesday, 10 April 2012

ABPBH 2012

Assalamualaikum.hai korang.hari tu korang tengok abpbh tak?.mesti laa korang tengok kan.hehe.semua artis-artis look so gergeous n glamous!.cantek sangat!jealous tahu.haaha.pemenang-pemenangnyee semua terbaik.lagi-lagi Aaron Aziz menang,apalagi sampai ada org jerit nama dia.da macam orang histeria pulak.haha.okey.kalau cakap pasal abpbh niy ,semestinyee kita akan tengok baju apa yg artis pakai malam tuh.antara kesemua dress yang paling cantik ialah dress Maya Karin.aku suka dress maya karin.cantik sangat!.nampak mcm kemas,simple and macam-macam lagi la.tapi yang penting masa malam tuh dress yg paling cantik sememangnyee dress maya karin.okeylaa.tengoklaa gambar yg sempat aku ambil ni.
fathia,tiz,nora,lisa n scha

nora danish n diana daniele

tiz zakiah n nora danish

elfira loy n her siblings

eja

fara fauzana

didie alias

neelofa

nora danish n ziana zain


sharnaaz n shila amzah

datuk siti nurhaliza

marsha
cantek!
cantekkan?bilalaa kau nak pakai baju macam niy?haaha.okeylaa.tu je kot.no idea about this topic.Assalamualaikum.bubye!=)

Monday, 9 April 2012

sesi membelit :tudung bawal

Assalamualaikum
video
tudung bawal
inner neck
2 brooch
hai korang!kali ni aku buat toturial pasal tudung bawal pulak sebab hari tuh,aku ada cakap yg aku akan buat totturial tudung bawal.sorry late buat toturial niy sebab busy sikit.hehe.video niy pun x seberapa.sorry lagi sebab toturial yg tidak memuaskan.muka mcm baru bangun tdoo je.haha.budak baru belajar buat toturial memang mcm tuh.haha.

anyway,toturial yg kat atas tuh kalau korang nak pinkan dengan jarum peniti pon boleh juga supaya x bergerak bila ditiup angin.paztu,korang boleh juga pakai inner colour-colour mcm aku pakai tuh ataupon korang nak pakai inner neck jee pon boleh macam gambar aku tuh.
hasilnyee
okeylaa.itu sahaja untuk hari ni.Assalamualaikum.bubye!=)

Friday, 6 April 2012

suka suki

Assalamualaikum.hai korang!.sihat??.hihi.suka suki.yeah!tajuk kita hari ni suka suki.haha.inilaa kalau ade kamera.hehe.bosan sebab cikgu tuisyen math x datang.pergi batu caves.tapi cikgu selvi relief.hehehe.si atiqah ni bawa ipad.apalagi,posing sini posing sana.hehe.okeoke.cepat.smile..1,2,3..tadaa!

atiqah n me.pereka fesyen akan datang.eceh!

me n fataehah

peace=D
sorry gambar x berapa terang.hehe.gambar aku yg lebih.haha.x apalaa bukan selalu.sekali sekala.hihi^_^.okeylaa.no idea da niy.Assalamualaikum.bubye!

Tuesday, 3 April 2012

like!like!like!

Assalamualaikum.hye guys!.minta tolong boleh?hehe.tolong LIKE my picture at facebook.korang pun boleh join jugak.MaNiq-Snood-Hijab


semua ladies can join .hurry up!.like my picture yar!
like taw,jangan x like.
tapi tiada paksaan pun yee.
Assalamualaikum.bubye!=)