Saturday, 16 February 2013

fisrt day at Langkawi,kedah

Assalamualaikum

sememangnya kita tahu cuti sekolah seminggu sudah bermula sempena hari raya cina.budak budak sekolah semua gembira hingga tak terkata dapat cuti selama seminggu tetapi homework yang banyak boleh dikata semua subjek ada homework tidak dapat dielakkan.sama lah seperti aku -.-

seperti yang kita tahu sempena cuti sekolah pasti ada yang pergi bercuti ada yang duduk rumah mengadap komputer 24 jam.tetapi pemilik blog ini telah pergi bercuti di Langkawi selama 3 hari bersama keluarganya membuatkan dia berasa happy tak terkata seperti kanak kanak ribena .

pada hari jumaat malam 8 .2.2013 pemilik blog itu bersiap siap untuk memulakan perjalanannya yang dipandu oleh ayahnya dan abangnya.ketika dalam perjalanan, pemilik blog ini hanya melelapkan mata sahaja kerana dia tahu bukan dia yang drivernya.lol .

setelah sesudah pagi pemilik blog ini telah bangun dengan wajah ceria kerana bangun bangun sahaja sudah sampai ke kuala perlis.betapa nikmatnya menjadi penumpang belakang . kau hado ?


bergambar syok sendiri itu harus ada 
outfit : grey satin shawl , polka dots blouse , black pants ,black bag , red flat shoes by fabiano ricco

memandangkan ramai membeli tiket,so sebagai perempuan yang menjaga kulit supaya kelihatan putih dan cerah sentiasa haruslah menunggu di tempat yang redup. Apakah ?

apabila sahaja beli tiket pemilik blog ini dan keluarga dapat naik feri pada pukul 5 petang.mak aiiiii.tak ke lama tu ? dengan kepanasan yang melanda menguji kesabaran pemilik blog ini untuk menunggu.

kira kira pukul lima blogger ini barulah dapat menaiki feri yang besar lagi gedabak ini.ado nampak aku ke tidok ? 

first time naik feri yuhuuu ! semamangnya blogger ini amat jakun .tetapi blogger ini dapat duduk ditepi tingkap yang berwarna merah.oh ! pening kepala den tengok >.<

dalam 45 minit,akhirnya sampai juga blogger ini menjejak kaki dengan flat shoes merahnya yang tak serupa warna merah di langkawi.
ini adalah menunjukkan bahawa pemilik blog ini najwa telah sampai di langkawi .trademark penunjuk tu harus


my mom and my dad


ramai oii nak bergambar dengan banner kat atas tu.tapi ada aku kisah ? aku pun nak juga bergambar !

sampai disana cari kereta sewa dan homestay.

mahu tahu sambungan nya ? tunggu update selepas ini . hok aloh,dah macam pengacara tv pulok dah .

Assalmaualaikum.bubye =D

No comments:

Post a Comment